fbpx

Så mycket höjer solceller värdet på ditt hus

Solceller bidrar till en betydande ökning av värdet på hus i Sverige, enligt en undersökning genomförd av Sveriges Lantbruksuniversitet och Vattenfall. Denna studie, som omfattade 8000 hem med solceller och 50000 bostäder utan solceller sålda mellan 2012 och 2018, visade att solceller kan öka husvärdet med i genomsnitt 14 % vid försäljning. Detta innebär att för varje hundralapp investerad i solceller på ett hustak, ökar värdet på huset med 114 kronor. Dessutom fann en undersökning av Novus att 85 % av de tillfrågade var positiva till solpaneler, och 71 % var villiga att betala mer för ett hus med solceller.

Cellera, en aktör inom solcellsbranschen, understryker att solceller inte bara är ett steg mot en grönare framtid utan också ger en betydande värdeökning för hus. De påpekar att solceller ger dramatiska besparingar på de månatliga elräkningarna, och med stigande elpriser blir besparingarna ännu mer betydande. Utöver de direkta energibesparingarna, bidrar solceller till en ökad attraktivitet för hemmet på fastighetsmarknaden, särskilt bland köpare som prioriterar hållbarhet och energieffektivitet.

Dessa källor visar tydligt att solceller inte bara är en miljövänlig lösning utan också en lönsam investering för husägare, både genom direkt energibesparing och genom att öka fastighetens värde.

Kontakta oss redan idag för att ta reda på dina besparingar!